Katten wassen

 

Katten wassen is een veel besproken onderwerp, "katten haten water" is iets dat we vaak horen. Toch vinden LANG niet alle katten water vervelend. De meeste katten vinden wassen minder erg dan getrimd worden en agressieve exemplaren worden vaak juist rustig van het warme water!! Onze mening is dat katten van nature geen hekel hebben aan in bad gaan, maar ze zijn het gewoonweg niet gewend. Wij als mensen zijn ermee opgegroeid, voor een kat ligt dat anders. Maar ook voor een kat geldt: jong geleerd is oud gedaan! Er is in principe geen reden om een kerngezonde kat met een goede vacht te wassen, de natuur heeft uw kat voorzien van een prachtige tong met borstel, dus uw kat regelt het zelf wel!

Katten wassen, waarom dan wel en hoe?

Het kan altijd gebeuren dat er een ongelukje gebeurt waardoor uw kat vies wordt:
in het aquarium vallen, ongelukjes met eten, diarree bedenk het maar!

Het wassen kan uw kat echter ook sneller door het verhaarproces heen helpen. Als wij uw kat getrimd hebben kunnen wij een beetje beoordelen of het een geschikte kandidaat is om te wassen (en op welke manier), al kunnen wij natuurlijk geen garantie geven. Wij zien katten die een hekel aan trimmen hebben, maar in bad gaan helemaal niet erg vinden. Wij gebruiken een passende shampoo om uw kat mee te wassen. Daarna mag uw kat rustig “voordrogen” in een badjasje of handdoek. Als uw kat aan een föhn of een soortgelijk geluid gewend is dan zullen wij met de föhn verder drogen.

Denken we dat uw kat wel moeite heeft met föhnen, dan hebben we ook nog een warmtelamp. Uw kat gaat natuurlijk zo droog en netjes als mogelijk is weer mee naar huis.